1 | Liter | mlieko |
2 | Kus | vanilkový cukor |
4 | Polievková lyžica | kryštálový cukor |
2 | Kus | zlatý klas |
1 | Kus | čokoláda + tuk na polevu |
2 | Kus | listkove cesto (kupujem už rozvaľkané a stočené do ruličky) |
2 | Kus | smotana na šľahanie |
2 | Kus | vajcia |
Rýchly s svieži krémeš, minimum práce...
Ingrediencie
Inštrukcie
Dáme si variť vodu na kávu.
Zapneme rúru na 240 stupňov.
Mlieko + vanilkový cukor + kryštálový cukor + zlatý klas + 2 žĺtka uvaríme na puding.Do ešte horúceho pudingu metlou jemne vmiešame sneh z dvoch bielkov.
Zalejeme si kávu.
Vyberieme najrovnejší plech, lístkové cesto vygúľame na jeho opak.Pečie sa na opaku.Netreba dávať papier ani potierať - lístkové cesto je dosť mastné.Popicháme vidličkou aby nám až tak nenapuchlo, Šupneme do rúry.
Odpijeme si z kávy.
Pečenie trvá pár minútiek, zlaté až zlatohnedé je už hotové - hnedé bolo už hotové pred pár minútami.
Vyberieme, upečené zošuchneme na podložku na ktorej budeme chcieť koláč aj krájať - bacha, musí sa zmestiť do chladničky.
Na upečené, smele môže byť teplé, nahmotníme ten puding ešte teplý a necháme chladnúť.
Odpijeme z kávy.
Na opak plechu vygúľame druhé cesto.To bude to vrchné.Takže tiež ho popicháme poriadne vidličkou ale aj narežeme.Nie úplne ale naznačíme nožíkom príborovým čiary, kade budeme viesť násldný rez mňamkou.Ak to nespravíme, po upečení sa nám to celé doláme.
A šup s tým do rúry.
A tu príde zmena - nechlipneme si z kávy, bo nám treba šľahačku miešať, pred tým však šupneme polokoláč do chladničky aby rýchlo schladol a mohli sme naň tú šľahačku dať.
Akonáhle je šľahačka ušľahaná, už je aj cesto druhé dopečené.
Vatiahneme ho z rúry a tu prichádza čas na chlip kávy.
Šľahačku nahmotníme na puding.Dáme znova do chladničky.
Čokoládu a ceru roztopíme vo vodnom kúpeli, v mikrovlnke, ako sme zvyknutí...
Nanesieme na to vyštvorčekované do zlatista upečené cesto (ja natieram masteničkou) a necháme stuhnúť.
Keď je stuhnutá čokoláda, preložíme to na šľahačku.