Torty - čokoládová dobrota

Ingrediencie

4 Kus vajcia
125 Gram krupicový cukor
25 Gram maslo (spražim ho do hneda)
100 Gram hladkej múky
25 Gram kakao
2 Kvapka vanilkovej arómy
500 Milliliter smotany 33%
500 Gram horkej čokolády
100 Gram horká čokoláda (na postrúhanie)
1 Kus marhuľový džem

Inštrukcie

Krém:
Pripravujem si ho deň dopredu: zahrejem smotanu v ktorej rozpustím čokoládu.Nechám vychladnút a stuhnúť na 24 hod.
Piškóta:
Vajcia šľahám nad parou do zhustnutia, dám dole a pokračujem v šľahaní a pridám rozpustené (hnedé, nie spálené!!!) maslo, múku, kakao a arómu. Pečiem pri 180° asi 25 min (každý podľa svojej rúry). Po upečení nechám vychladnúť na mriežke
Postup:
Korpus rozkrojím na 3casti. Prvý palát natriem džemom, posypem kúskami čokolády a nastriekam cukrárenským vreckom čokoládovú penu (ak je hustá prešľahajte ju mixérom. Opakujem na zvysnych 2 plátoch. Zvyšnou penou uhladím celú tortu a ozdobím.